Vin
Dom Perignon Vintage, Moët & Chandon 2008
Ljus och gul färg med en komplex, något utvecklad doft med inslag av gula äpplen, rostat bröd, mineral, nötter, apelsin och vit choklad.
Passar som aperitif eller till eleganta rätter av skaldjur, fisk eller ljust kött.
Christal Vintage, Louis Roederer, 2012
I den intensiva doften finner man nyanser av honung, rostade hasselnötter, citrusfrukter och vanilj. I smaken bjuder den mogna frukten på ett öppningscrescendo byggt på komponenter som brioche, vit choklad, mineraler och med en vaniljton.
Passar till aperitif, till fisk- och skaldjursrätter, kaviar, lax- och löjrom eller rätter av ljust kött.
Louis Roederer Brut Rosè Vintage 2012
Här förenas koncentrationen och frukt från perfekt mogen Pinot Noir med elegans och friskhet
från de finaste chardonnaydruvorna. Precision och renhet ekar i gommen och ger ett moget och krispigt intryck som följs upp av en syrarik fräschör av chardonnaydruvan.
Passar som aperitif eller till en klassisk toast med löjrom eller skaldjur.
Louis Roederer Brut Premier NV
Denna champagne kan titulera sig som världsmästare i VM för bubblor år 2016.
Ljusgul färg med stor fruktig och nyanserad doft med inslag av citrus och lätt brödighet.
Elegant, fyllig, frisk och fruktig smak med citruston och bra längd.
Passar som aperitif eller till löjrom, skaldjur och fiskrätter.
Francis Orban Brut Reserve NV
Doftar ljuvligt, vit persika och aprikos. Fruktig och fyllig med lång frisk eftersmak.
Passar som aperitif eller till skaldjur och grillad fisk.
Vazart-Coquart & Fils Brut Reserve Grand Cru Blanc De Blancs NV
Frisk med dofter av citrus, sommaräpplen och mogen grapefrukt.
Mogens elegans av sommaräpplen, mineraler och citrus.
Passar som aperitif eller till en klassisk toast med löjrom eller skaldjur, ostron och fisk.
Henriet-Bazin, Blanc de Noir NV
Doftar rostat bröd, röda äpplen och svarta vinbär.
Smaken är kraftfull pepprig & fruktig med distinkt ton av krita.
Passar som aperitif eller till en klassisk toast med löjrom eller skaldjur som hummer grillade räkor eller fisk.
FranciaCorta Primus Cuvée DOCG. ”Champagnemetoden”
Druvorna plockas för hand.
Lagras minst 30 månader på andra jäsningen i butelj. Smaken är frisk och balanserad.
Blek halmgul färg med ljusgröna reflexer, bra struktur med mineraler och trevlig uthållighet.
Passar som aperitif eller till maträtter av fisk och skaldjur som bas.
Chablis, Samuel Billaud, Les Grands Terroirs, 2018
Vinet är ljusgult med gröna inslag och en tydlig Chablisdoft av mineralitet, vita stenfrukter och persika. Ett medelfylligt vin med en krämig textur.
Passar till aperitif, fågel och fisk.
Sancerre blanc, Domaine des Grandes Perrières
Intensiv doft med toner av krusbär, citrus och mineral. Fylligt med markerad syra och inslag av grapefrukt, vita vinbär samt en örtig eftersmak.
Passar till skaldjur, fisk och löjrom.
Bourgogne, Saint-Véran, Domaine Trouillet, 2019
Torr, mycket frisk och elegant smak med inslag av citrus, gula äpplen, smör och mineral.
Passar till aperitif, fågel, fisk och ost.
Rhonedalen, Condrieu, Guigal Chateâu d`Ampuis
Genomsnittlig ålder på vinrankorna är 30år. Detta vin bjuder på en stenfruktskavalkad
med mängder av aprikos, persika och en druvtypisk, vaxig textur. Ett runt och fylligt vin som fått extra skjuts av nya fat. Harmoniskt med lätta tanniner och härlig frukt. Mycket elegant vin.
Passar till Aperitif, fois gras, tryffel, fiskrätter men även till kyckling eller kalkon.
Petit Chablis, 2018
Doften är ung och fruktig med inslag av gröna äpplen, lime och mineral. Smaken är torr och frisk med en härlig elegans.
Passar till en klassisk toast med löjrom eller skaldjur men självklart även till fiskrätter som både är grillade eller pocherade.
Alsace, Pinot Gris Rèserve, Domaine Fernand Engel
Stor doft av exotisk frukt, vanilj och lite pepprig rökighet. Mogen fruktsmak med inslag av vanilj och lakrits. Välbalanserat med bra syra och en fetma som gör att vinet passar bra till många olika maträtter. Vinet har lagrats 8 månader på sin jästfällning i ståltank.
Passar till det mesta då denna druva är fantastisk på många sätt och brukar lösa de flesta problem!
Alsace, Domaine Fernand Engel, 2018
Intensiv doft av persika, ananas och grapefrukt som utvecklar sig i blommig stil med smöriga nyanser och antydan av hasselnöt. Frisk och fruktig, smak av grapefrukt med bra syra. Vinet har lagrats 8 månader på sin jästfällning i ståltank.
Passar till skaldjur, fisk, kyckling och lamm.
Soave, Castel Cerino DOC Classico, Coffele, 2020
Halmgul färg med inslag av grönt. Doften är frisk av vita blommor från hagtorn till körsbär, äpplen, salvia och mineraler. Vinet är torrt med en bra struktur, balans och lång eftersmak.
Passar till skaldjur och fiskrätter men även som ett glas aperitif innan måltiden.
Rias Baixas, Pazo de Señorans Albariño, 2018
Fruktig doft med inslag av äpple, ananas, citrus och blommiga toner. Rund välbalanserad frukt med saltstänkt mineralitet och livliga syror. Spaniens toppskick när det gäller vita viner.
Passar till hummer, krabba, ostron och allt som går under skaldjur men även fiskrätter och salladsrätter.
Klagshamn EGO 2
Detta vin är årgångslöst, ett multi-vintage vin. Det är gjort efter solera-metoden
och innehåller därför olika årgångar. 100% franska ekfat.
Begränsat antal flaskor, 542 st buteljerades. I doften hittar man fat, gula plommon, citrus, smör och äpplen. I smaken hittar man fat, nötter, smör, gula plommon, citrus och äpple.
Passar till fördrink, rökt fisk och fiskrätter med robustare smör och gräddsåser.
Swartland, Kloof Street,Chenin Blanc, Mullineux, 2020
Frisk men samtidigt generöst fruktig med inslag av solmogna päron, passionsfrukt, lime och mineral.
Passar till skaldjur, fiskrätter men även som ett glas aperitif innan måltiden.
Rheingau, Riesling Mineral Trocken
Weingut Achim Von Oetinger, 2017
Väldigt torr och passar till skaldjur, fiskrätter men även som ett glas aperitif innan måltiden.
Mosel, Blue Slate Riesling dry, Weingut Dr Loosen, 2018
Rik på mineraler från blå skiffer. Vit persika, lite blommig och härlig frisk syra.
Vinet har jäst på 3000 l ekfat.
Passar till det mesta då denna druva är fantastisk på så många samt olika sätt.
Russian River, Kalifornien, Marimar La Masia, 2017
Klart utseende med djupt halmgul på gränsen till lite gyllene färg. Doften är medelstor, mjukt äppelfruktig med nyanser av honung och med en diskret vaniljsötma och rostad nyans från faten som ger vinet en läckert nötig ton. Smaken är medelfyllig, rik och gul fruktig men ändå i en något sval stil, med en lätt nötig rostad och lite kryddig ton från ekfaten. Eftersmaken är ännu något knuten och ungdomligt kryddig.
Passar till smörstekta toaster, skaldjur, kyckling och fiskrätter.
Niederösterreich, Gruner Veltliner L&T, Weingut Bründlmayer, 2019
Vinet är lätt och friskt med karaktär av gröna äpplen, citrus, vitpeppar och grapefrukt.
Smaken är torr, frisk och elegant med toner av äpplen, citrus och mineral.
Passar till lätta fisk- och skaldjursrätter eller som aperitif.
Côtes de Provence, Domaine Ott, 2019
Handplockade druvor med en blek rosa färg.
Ett mycket elegant vin med en delikat doft av vit persika och aprikos blandat med passionsfrukt och mango. Fräsch och krispig smak med lite citrustoner.
Passar till aperitif, matiga sallader, ljust kött som kyckling eller kalvkött och fiskrätter.
Languedoc-Roussillon, Pur Sens Rosé, 2020
Doft och smak med arom av citrus och röda bär. Veganvänligt.
Klagshamns Rosè, 2019
Du får känslan av att du är i Provence men du befinner dig faktiskt i Sverige.
Vinet är gjort på den första, finaste självrunna musten och har jäst och lagrats
på ståltank. I doften hittar man persika, smultron och citrus. I smaken hittar man mineraler, persika, citrus och
smultron.
Passar till aperitif, sallader och skaldjur men även till ljust kött som kyckling, kalv eller fläsk.
Mendoza, Piedra Negra Gran Malbec, Francois Lurton, 2014
Handskördade druvor som har legat på franska ekfat i 18 mån. Vinet är fruktigt med en kryddig doft och inslag av lakrits, choklad och mörka bär. Smakrikt vin med inslag av rostade fat, kryddor, mörka bär, choklad och tobak.nnPassar till lamm, nöt eller viltkött.
Catena Zapata Adrianna Fortuna Terrae Malbec, 2014
Viner från Fortuna Terrae når optimal syra och utvecklar en delikat blommig doft. Vinet är väldigt aromatiskt, lite kryddig mörk frukt och väldigt fylligt, elegant vin med fint avslut.
Passar till kraftiga kötträtter.
Mc Laren Vale, Jacko´s Shiraz, 2012
Djupröd färg och dofter av lakrits, mogen frukt och väl integrerad ek. Jacko’s Shiraz har lagrats 24 månader i stora fat av fransk respektive amerikansk ek.
Passar till lamm, kalv och nötkött.
Puento Alto Maipo, Don Melchor, 2013
Handskördade druvor som har legat på ekfat i 15 mån. Vinet är välbalanserat med lena tanniner och en utmärkt struktur. Doft av vinbär, björnbär och toner av choklad.
Detta klassas som ett av Chiles bättre vin.
Passar till kalv, nötkött och ost.
Rings Spätburgunder Freinsheim, Weingut Rings, 2016
Kryddig och generöst fruktig med pinot noir-frukt och inslag av skogshallon, slånbär, sandelträ, muskot och fat. Den härliga frukten avslutas med en frisk och fräsch syra.
Passar till inte allt för kraftfulla rätter på fläsk, lamm och kyckling.
Rhonedalen, Côtes du RhôneVillage, 2017
Kryddig, charmig, elegant och juicy smak med silkelena tanniner med inslag av körsbär, garrigue, lakrits, peppar och färska lagerblad.
Passar till kalv och kalvlever.
Rhonedalen, Gigondas, E. Guigal Chateau d´Ampuis, 2015
Djupröd färg med rik doft med inslag av bär, mogna plommon, lakrits och ekfatstoner. Generös komplext kryddigt i tanninrik balanserad stil med en lång avslutning.
Passar till fågel, kalv och nötkött med gräddiga och smöriga såser.
Södra Rhonedalen, Châteauneuf-du-Pape, E.Guigal, 2016
Smaken och doften är kryddig och något utvecklad doft med inslag av fat, jordgubbar, vitpeppar, lagerblad, tobak, hallon, sandelträ.
Bordeaux, Saint Emilion Grand Cru, Le Fleur de Rocheyron, 2010
Peter Sisseck är ett av vinvärldens stora namn. Druvorna är handplockade och därefter lagras vinet på små ekfat i 18 månader varav 20% är av nya franska ekfat.
Ett generöst fruktigt vin med inslag av mörka bär, som plommon, svarta vinbär och björnbär. Välintegrerade ekfatstoner och ett långt avslut.
Passar till kötträtter av nöt och vilt men även fågel.
Kraftiga tillbehör som gräddiga och smöriga såser är ett plus.
Bordeaux, Château Kirwan, 2000
Årgång 2000 är toppåret i Bordeaux och detta stora vin är perfekt för lagring. Det följer långsamt sin utveckling och pendlar i perioder av öppenhet under vilket man upptäcker en stor aromatisk palett fylld blandning av svarta vinbär, plommon, peppar, ceder, mörka körsbär och mineraltoner. Tanninerna har en stark närvaro och syran friskar upp avslutningen. Den förväntade lagringstiden är 15-25år.
Passar till fågel, kalv och nötkött med gräddiga och smöriga såser.
Bordeaux, Château Kirwan, 2010
Årgång 2010 av Château Kirwan är redan ansett som ett extremt bra och komplett vin. Frisk aromatisk och med en ren mörk frukt, kryddor och ceder som omges av djupa och sammetslena tanniner. Kompositionen är ljuvlig i munnen och den finstämda avslutningen är ett perfekt utryck för Kirwans unika terroir. Årgång 2010 erbjuder även stor lagringspotential.
Passar till fågel, kalv och nötkött med gräddiga och smöriga såser.
Bordeaux, Château Kirwan, 2015
Den rika komplexa doften bekräftar intrycket av att årgång 2015 ger koncentrerade viner med en blandning av mörk frukt, kakao, kanel, svartpeppar och fatkaraktär. Smaken är fyllig med täta tanniner i fin balans och en bred aromatisk palett som bär hela vägen fram till den långa avslutningen. Vinet är ungt och tål lång lagring, man säger att årgång 2015 är ett exceptionellt bra vin år i Bordeaux.
Passar till fågel, kalv och nötkött med gräddiga och smöriga såser.
Norra Rhonedalen, Hermitage Rouge, 2009
E. Guigal Château d`Ampuis
Guigal gör idag kvalitetsviner från hela Rohnedalens samtliga appellationer. Basen för verksamheten är Château d`Ampuis. Till det bidrar det tre legendariska vingårdsvinerna han skapade och som går under namnet La-la-la-vinerna, La Mouline, La Landonne och La Turque. Tre vingårdar med en blygsam yta på sammanlagt fyra hektar och högst rankade i hela världen. La Mouline kan stolt bära titlen ” Världens bästa vin” efter att kammat hem flera hundra poängare av den amerikanske vingurun Robert Parker än något annat vin i världen.
En generös och rik doft med en djup och fin kryddighet, röd frukt. Ett medelfylligt och friskt vin med en bra balans. Mustig frukt, markerade tanniner och ton av plommon, rökighet och vinbär. Ett rikt och generöst vin med lång fin eftersmak.
Passar till smakrika rätter av nötkött, lamm och vilt med gräddiga och smöriga såser och medelstarka ostar.
Norra Rhonedalen, Hermitage Rouge, 2012
E. Guigal Château d`Ampuis
Guigal gör idag kvalitetsviner från hela Rohnedalens samtliga appellationer. Basen för verksamheten är Château d`Ampuis. Till det bidrar det tre legendariska vingårdsvinerna han skapade och som går under namnet La-la-la-vinerna, La Mouline, La Landonne och La Turque. Tre vingårdar med en blygsam yta på sammanlagt fyra hektar och högst rankade i hela världen. La Mouline kan stolt bära titlen ” Världens bästa vin” efter att kammat hem flera hundra poängare av den amerikanske vingurun Robert Parker än något annat vin i världen.
En generös och rik doft med en djup och fin kryddighet, röd frukt. Ett medelfylligt och friskt vin med en bra balans. Mustig frukt, markerade tanniner och ton av plommon, rökighet och vinbär. Ett rikt och generöst vin med lång fin eftersmak.
Passar till smakrika rätter av nötkött, lamm och vilt med gräddiga och smöriga såser och medelstarka ostar.
Norra Rhonedalen, Hermitage Rouge, 2015
E. Guigal Château d`Ampuis
Guigal gör idag kvalitetsviner från hela Rohnedalens samtliga appellationer. Basen för verksamheten är Château d`Ampuis. Till det bidrar det tre legendariska vingårdsvinerna han skapade och som går under namnet La-la-la-vinerna, La Mouline, La Landonne och La Turque. Tre vingårdar med en blygsam yta på sammanlagt fyra hektar och högst rankade i hela världen. La Mouline kan stolt bära titlen ” Världens bästa vin” efter att kammat hem flera hundra poängare av den amerikanske vingurun Robert Parker än något annat vin i världen.
En generös och rik doft med en djup och fin kryddighet, röd frukt. Ett medelfylligt och friskt vin med en bra balans. Mustig frukt, markerade tanniner och ton av plommon, rökighet och vinbär. Ett rikt och generöst vin med lång fin eftersmak.
Passar till smakrika rätter av nötkött, lamm och vilt med gräddiga och smöriga såser och medelstarka ostar.
Norra Rhonedalen, Hermitage Rouge, 2017
E. Guigal Château d`Ampuis
Guigal gör idag kvalitetsviner från hela Rohnedalens samtliga appellationer. Basen för verksamheten är Château d`Ampuis. Till det bidrar det tre legendariska vingårdsvinerna han skapade och som går under namnet La-la-la-vinerna, La Mouline, La Landonne och La Turque. Tre vingårdar med en blygsam yta på sammanlagt fyra hektar och högst rankade i hela världen. La Mouline kan stolt bära titlen ” Världens bästa vin” efter att kammat hem flera hundra poängare av den amerikanske vingurun Robert Parker än något annat vin i världen.
En generös och rik doft med en djup och fin kryddighet, röd frukt. Ett medelfylligt och friskt vin med en bra balans. Mustig frukt, markerade tanniner och ton av plommon, rökighet och vinbär. Ett rikt och generöst vin med lång fin eftersmak.
Passar till smakrika rätter av nötkött, lamm och vilt med gräddiga och smöriga såser och medelstarka ostar.
Madiran, Château Bouscasse, Alan Brumont, 2017
Smaken är elegant och finstämd där strävheten ger vinet sin struktur tillsammans med den rika fruktigheten.
Passar till nötkött och fågel.
Madiran, Château Montus Cuvée Prestige, Alan Brumont, 2010
Mogen koncentrerad frukt med inslag av björnbär, mörk choklad, lakrits och kryddor i en komplex tanninrik stil. Ett fantastiskt och komplett vin.
Passar till nötkött.
Madiran, Château Latyr, Alan Brumont, 2007
Detta är Alan Brumonts topp vin! Vinet buteljeras utan filtrering för att behålla sin komplexitet.
Vinets karaktär är mörk, nästan svart färg. Läcker doft av mörka bär med inslag av enbär, peppar och mint. Smakens storhet skapas av den läckra frukten i kombination med tanninerna som har ovanlig längd och fantastiskt djup. Ett vin med unik komplexitet. Lagring 60% på nya franska ekfat resterande 40% på ett år gamla franska ekfat.
Passar till nötkött och fågel.
Bandol, Château Romassan Bandol Rouge, Domaine Ott, 2006
Mourvèdre ger vinet en robust kryddig och rund karaktär med toner åt svartvinbär och mörka körsbär. Smakrik varm ton med markerade tanniner.
Passar till nötkött, kryddstarka rätter och ostar.
Bourgogne, Nuits-Saint-Georges 1er cru "les Perrières"
Domaine Chauvenet, 2007
Från Les Perrières, som är en bit mark på 9,5ha. Detta vin kommer från en utav 23 lotter härifrån.
I doften är det mycket röda bär och mörka frukter. Smaken är elegant, välbalanserad och med åren övergår den i toner av torkade körsbär och lakrits. På sin topp efter 8-15års lagring.
Passar bra till kötträtter av nöt och vilt, mustiga grytor eller lagrade ostar.
Pomerol, Château Toulifaut, 2013
Ett kraftfullt vin med ett mjukt inslag. Tanninerna ger en bra balans åt vinet. Den mognad som frukten skänker åt vinet visar på att det är ett vin som kan drickas redan nu men ändå har en kapacitet att lagras ca 15 år framåt.
Passar bra till kötträtter av nöt och vilt med kraftiga tillbehör.
Bordeaux, Saint Emilion Grand Cru, Château Grand Barrial
Lamarzelle Figeac, 2008/ 2011
Nyanserad doft med begynnande mognad, inslag av mogna mörka bär, körsbär och hallon samt kryddor och fat. Djupt röd med en fyllig och utvecklad smak med inslag av plommon, körsbär och choklad.
Passar till smakrika rätter av lamm, nöt eller vilt.
Saint Emilion, Château 3 De Valandraud Grand Cru, 2016
Lagras 18 månader på nya fat.
Passar bäst till kötträtter av nöt, lamm och vilt.
Saint Emilion, Château Fombrauge Grand Cru Classè, 2012
Uttrycksfulla aromer med röda vinbär och körsbär. Ett mycket elegant vin med frisk fruktsyra och mjuka tanniner.
Passar bäst till kötträtter av nöt och vilt med kraftiga tillbehör.
Bourgogne, Mercurey 1er cru Clos I´Évéque, 2018
Doften består av en elegant arom av mörk frukt och ekkryddig ton men smak av ett koncentrerat vin med struktur och komplexitet. Vinet lagrades 12 månader, hälften på nya fat, hälften på andraårsfat. Därefter buteljering utan filtrering.
Médoc, Cháteau d´Escurac 2012
Doften består av mörka körsbär och björnbär med inslag av angenäma jorddofter och ceder med en kraftfull och fyllig smak med bra tanninstruktur och generös fuktighet.
Passar till hjort, hare och syrliga tillbehör.
Bourgogne, Bourgogne Rouge 2018
Tydliga toner av färska, krossade hallon och jordgubbar. Livlig syra backas upp av en rik och djup struktur. Lena och mjuka tanniner och ett långt avslut.
Medoc, Cháteau L´argenteyre, Cru Bourgeois 2017
Färgen är gyllene granatröd. Doft av mogna aromer och mixade frukter och kryddor. Välstrukturerad med intensiva smaker av cassis, mjuka kryddor och välintegrerad ek.
Bordeaux, Saint-Emilion Grand Cru, Chateau Croix Figeac, 2010
Nyanserat, fruktig doft med viss utveckling med inslag av mörka bär, plommon, lakrits och fat. Fyllig, nyanserad smak med inslag av mörka bär, fat, kaffe och ceder. Lång, nyanserad eftersmak.
Passar till smakrika rätter av nöt- eller viltkött.
Hvar, Zlatan Otok Crljenak, 2013
Mörk rubinröd färg. I doften en varm fuktighet med inslag av mörka bär samt en hint av russin och kryddor. I smaken hittar man plommon och mörka söta körsbär medans i avslutet en kryddigare ton med inslag av mynta, svartpeppar och grön paprika.
Passar till kraftiga kötträtter och hårdlagrad ost.
Toscana, Chianti Riserva DOCG, 2016
Klassiskt Chianti vin som har lagrats 18 månader på slovenska ekfat därefter 8 månader på flaska.
Doften rik på bärfrukt och vanilj. Smaken är mjuk och har sammetslena tanniner där bärfrukten passerar mellan tanninerna.
Passar till nöt, lamm och vilt, smakrika ostar och choklad.
Piemonte, Fontana Bianca D.O.C, 2018
Ung, fräsch med mjuka fat tanniner, drag av viol och ljusa röda bär.
Passar till nöt, kalv eller fläskkött och smakrika ostar.
Fanti Brunello di Montalcino, 2015
Intensiv rubinröd färg. I doften finns spår av mogen röd frukt, körsbär, kaffe och peppar, rosmarin och följt av en stark antydan till lakrits. Vinet är rikt med mjuka fat tanniner. Lagras 24 månader på fat och avslutas med 18 månader på butelj.
Passar till nöt, lamm, vilt/ fågel och milda ostar.
Toscana, Brunello di Montalcino, Gaya 2015
Intensiv rubinröd färg. Brunello åldras väl och är utmärkt att samla på. Vinet är stort, rikt och fylligt med doft av läder och rökighet. Röd och svart frukt som körsbär och hallon fyller både näsa och gom med inslag av ek, tobak och vanilj.
Passar till nöt, lamm, vilt/fågel.
Toscana, Pietro Becconcini, Vigna Alle Nicchi, 2011
Ett kraftfullt vin, i doften finner du blommor, frukter, lakrits, kaffe, kakao och läder. Lagras 24 månader på franska fat och 24 månader på butelj. Smaken är en krämig, smidig, eleganta och mjuka tanniner.
Passar till nöt, lamm och vilt, milda ostar.
Toscana, Bolgheri, Sassicaia, 2014
Fruktig intensiv doft med inslag av läder, viol, mentol, jord och tjära. Smakrik, elegant och silkig frukt med välintegrerade tanniner med en lång eftersmak.
Passar till nöt, lamm och vilt.
Toscana, Tenuta San Guidoalberto, Sassicaias 2:a vin, 2014, 2016
Ett fräscht, generöst rödfruktigt vin med toner av tobak och ceder som stannar kvar i munnen länge. Vinet har lagrats 15 månader på franska och amerikanska barriquer och ligger sedan ett par månader på flaska innan det släpps.
Passar till nöt, lamm och vilt.
Toscana, Bolgheri, Ornellaia, 2014
Tät och mörkröd färg. Stor, elegant och fruktig doft, med inslag av mogna mörka bär, svarta vinbär, moreller, plommon och björnbär, kryddor, mynta, mörk choklad, lakrits och ceder. Fyllig nyanserad smak med inslag av mogna bär, svarta vinbär, björnbär, plommon och svarta oliver.
Passar till nöt, lamm och vilt.
Piemonte, Barbaresco Fontanabianca, DOCG Bordini, 2011
De bästa Nebbiolo druvorna väljs ut. Mjuka tanniner.
Passar till nöt, lamm, vilt och fågel.
Toscana, Bolgheri, Le Serre Nuove D´ell Ornellaia, 2015
Tät och mörkröd färg. Stor nyanserad fruktig doft med inslag av svarta vinbär, bigarråer, plommon, färska örter, mörk choklad, vanilj och ceder. Fyllig och nyanserad smak av mogna bär och mogen frukt och rostat kaffe med en välintegrerad fatkaraktär.
Passar till nöt, lamm och vilt.
Piemonte, Barolo Badarina DOCG. "Regnola" 2012
Intensiv ljusröd tegelfärg. Doften är intensiv med inslag av viol, peppar och tjära vilket blir
kraftfullare med åren. Smaken är torr med mycket fyllighet, mjuka tanniner och lång eftersmak.
Passar till nöt, lamm och vilt, smakrika ostar och choklad.
Piemonte, Barolo Riserva Badarina DOCG
Bruna Grimaldi 2010 /2011
De bästa Nebbiolo druvorna väljs ut och plockas för hand.
Intensiv ljusröd tegelfärg. Doften är riklig och intensiv med känslor av viol, peppar och hallon och torkade rosor tillsammans med de klassiska inslagen av tjära. Smaken är robust, ihållande men samtidigt elegant.
Passar till nöt, lamm och vilt, smakrika ostar och choklad.
Marlborough, Walnut Block, Collectables Pinot Noir 2018
Aromer av mörka körsbär och choklad med mineralitet och jordtoner. Smaken visar på delikata lager av röd frukt och fräschör. Smaken är en återhåller, stramare stil med mogen frukt och visar på tydlig druvsortskaraktär.
Passar till ljust kött, vilt/fågel och fisk.
Penedès, Mas La Plana Torres, 2013
Färgen är mycket tät purpurröd med blåa inslag. Stor och ren klassisk Cabernetdoft med en nyanserad mörk bärfrukt av svarta vinbär, björnbär och inslag av slånbär. Fint balanserad ekfatskrydda. Smaken är fyllig, rik och elegant med en kryddig och väl balanserad ekfatskaraktär. Frisk syra som balanseras av den diskret fruktsöta vinbärstonen och en lång, finstämd och nyanserad eftersmak.
Passar till fågel, nötkött, kalv och kraftiga kötträtter.
Penedès, Mas La Plana Torres, 2015
Färgen är mycket tät purpurröd med blåa inslag. Stor och ren klassisk Cabernetdoft med en nyanserad mörk bärfrukt av svarta vinbär, björnbär och inslag av slånbär. Fint balanserad ekfatskrydda. Smaken är fyllig, rik och elegant med en kryddig och väl balanserad ekfatskaraktär. Frisk syra som balanseras av den diskret fruktsöta vinbärstonen och en lång, finstämd och nyanserad eftersmak.
Passar till fågel, nötkött, kalv och kraftiga kötträtter.
Ribera del Duero, Pruno, Finca Villacreces, 2018
Vinet har djup, mörk körsbärsröd färg och bjuder på en ren och generös doft med mörka röda bär, en lätt floral ton och en integrerad ton av fat. Smaken är fyllig och full av mogen frukt, björnbär, röda bär och lakrits med toner av rostade fat och cederträ. Lång nyanserad eftersmak.
Passar till kraftiga kötträtter men även till en mustig köttgryta eller grillat
Andalusien, Serrania de Ronda, 2014
Bodega Cèzar Suenos Ultimos.
Smaken är fyllig med många påtagliga tanniner, hög frisk syra och komplexa smaker av mogna frukter, kryddor och lakrits.
Vinet buteljeras utan filtrering och druvorna till detta vin odlas på 680meter över havet. Alla druvor handplockas.
Passar till viltkött eller nötkött.
Andalusien, Serrania de Ronda, Bodega Cèzar
Suenos Gran Reserva Inga Especial Coupage, 2014
Vinet är nästan svart i färgen med en ytterst komplex doft där skogsbär, enbär och vitpeppar dominerar. Tydliga men runda tanniner ackompanjerar en symfoni av smakämnen där skogsbär och läder är extremt tydliga. Lång aromatisk eftersmak.
Vinet buteljeras utan filtrering. Druvorna till detta vin odlas på 680meter över havet. Alla druvor handplockas. Lagrat 24 månader på franska Alliers ekfat och därefter 24månader på butelj.
Passar till kraftiga grytor eller nötkött.
Ribera del Duero, Vega Sicilia Unico, 2010
Ett av det absolut äldsta och förnämsta slottet i Spanien och den övriga världen. Reserva especial är ett överdådigt, texturerat vin. Utgåvan 2010 kommer med saftiga, svarta och blå frukter med anteckningar av tryffel, varm cigarrförpackning och krossade flodstenar. I gommen balanseras dess söta inre parfym med örter och salta mineraler.
Passar till nötkött, lamm, fågel och ost.
Ribera del Duero, Alion, (Vega Sicilia)
Stor och komplex doft av röda och mörka bär, torkad frukt, ekfat och mineral. Smaken är djup, lätt utvecklad och välbalanserad med fin fyllighet, inlindade tanniner och ett långt balanserat avslut.
Passar till nötkött, lamm, fågel och ost.
Ribera del Duero, Valbuena, (Vega Sicilia) 2015
Komplex, kryddig smak med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, kanel, choklad, korinter, tobak, plommon, kaffe och vanilj.
Passar till nötkött, lamm, fågel och ost.
Rioja, Remelluri Reserva, Remelluri, 2010
Ett generöst vin med toner av mörka bär, plommon, lakrits, muskot, rosor, viol och cederträ.
Passar till smakrika kötträtter, lamm och ost.
Mallorca, Son Mayol Grand Vin, 2015
Nyanserad doft med koncentrerad frukt och välbalanserad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon och choklad. Ännu ung, fruktig, fyllig och komplex smak med fatkaraktär, inslag av björnbär, cassis, kakao och svarta oliver. Lång nyanserad eftersmak. Vinet har lagrats i 12 månader på franska ekfat, där drygt 60 procent byts varje år och resten är ett år gamla för att inte ekfatskaraktären ska ta överhand.
Passar till smakrika kötträtter, lamm och vilt.
Ribera del Duero, Pingus, Dominio Pingus, 2015
Vinet har en fantastisk balans mellan koncentration, kraft och svalodlad elegans. Druvorna är handplockade och vinet ligger därefter på 100% ekfat. Ett stort och imponerande vin som hör hemma i alla vinsamlares källare.
Passar till nötkött, lamm och ost.
Ribera del Duero, Flor de Pingus, Dominio de Pingus, 2015
Peter Sisseck är ett av vinvärldens stora namn. Druvorna är handplockade såklart.
Mycket rikt komplext vin från en strålande årgång. Här hittar man florala, kryddiga toner, fylligt och balanserat med inslag av fat. Vinet lagras 22 månader på 100% franska ekfat varav 35% är nya ekfat.
Passar till nötkött, lamm och ost.
Ribera del Duero, PSI, Bodegas y Vinedos Alnardo, 2016, 2018
PSI är en uppvisning i Peter Sissecks förmåga att ta fram det bästa ur druvorna, jorden och klimatet till en fantastisk helhet. Komplex doft av björnbär, plommon, viol, lakrits, vildörter och subtil mineralitet i bakgrunden. Smaken är djup och intensiv med en pulserande friskhet.
Passar till nötkött, lamm och ost.
Priorat, Gran Clos, 2000
Gran Clos har rankats som nr 1 i Priorat i samband med en blindprovning där toppkritiker, sommelierer och internationella vindomare deltog.
Vinet är tät med vackert purpurröd färg. Doften är intensiv och komplex med aromer av mogen frukt.
Inslag av örter, mineraler och mint. Smaken är välbalanserad med en härlig textur och struktur. Tanninerna är liksom syran och fatkaraktären väl integrerad i vinet. Doftens aromregister märks också i smaken som har inslag av lakrits, örter och mineraler. Lagrats 19 månader på franska ekfat.
Mycket bra längd, Topp vin!
Passar till grillat kött, kraftiga och mustiga rätter men även lamm och ost
Priorat, Gran Clos, 2003
Gran Clos har rankats som nr 1 i Priorat i samband med en blindprovning där toppkritiker, sommelierer och internationella vindomare deltog.
Vinet är tät med vackert purpurröd färg. Doften är intensiv och komplex med aromer av mogen frukt.
Inslag av örter, mineraler och mint. Smaken är välbalanserad med en härlig textur och struktur. Tanninerna är liksom syran och fatkaraktären väl integrerad i vinet. Doftens aromregister märks också i smaken som har inslag av lakrits, örter och mineraler. Lagrats 19 månader på franska ekfat.
Mycket bra längd, Topp vin!
Passar till grillat kött, kraftiga och mustiga rätter men även lamm och ost
Priorat, Gran Clos, 2014
Gran Clos har rankats som nr 1 i Priorat i samband med en blindprovning där toppkritiker, sommelierer och internationella vindomare deltog.
Vinet är tät med vackert purpurröd färg. Doften är intensiv och komplex med aromer av mogen frukt.
Inslag av örter, mineraler och mint. Smaken är välbalanserad med en härlig textur och struktur. Tanninerna är liksom syran och fatkaraktären väl integrerad i vinet. Doftens aromregister märks också i smaken som har inslag av lakrits, örter och mineraler. Lagrats 19 månader på franska ekfat.
Mycket bra längd, Topp vin!
Passar till grillat kött, kraftiga och mustiga rätter men även lamm och ost.
Priorat, Finca el Puig, 2013
Mörk, intensiv körsbärsröd färg. Intensiv, komplex doft med inslag av röda och mörka frukter och mineraler. Ett runt, och välbalanserat vin med mogna, mjuka tanniner och väl integrerad ek. Mogen fruktighet med inslag av hallon, blåbär och björnbär samt notor av lakrits, örter och mineral. Bra syra, lång fin avslutning. Lagrats 14 månader på franska ekfat.
Passar till grillat kött, kraftiga och mustiga rätter men även lamm och ost.
Rioja, Izadi Reserva, 2016
Vinet har en rubinröd färg. Doften är nyanserad och har inslag av röda bär, fat och en viss rökighet.
Smakrikt vin med finstämd frukt av röda bär såsom jordgubbe och körsbär.
Passar till ljusare kött såsom kalv och fläskkött eller anka gärna med gräddig sås och gratäng.
Toro DO, El Bos Tinta de Toro 2019
Vinet har en djupröd färg med smak och doft av aromer av mogen frukt och har lätt rostade toner. Har en klar och tydlig struktur men med mjuka tanniner och lång finish.
Porto, Grådask Tawny
Touriga Nacional, Tinta Roriz (Tempranillo), Touriga Francesa med flera.
Alla druvor till portvin odlas i Dourodalen.
Mogen, kryddig, söt smak med inslag av fat, torkad frukt som russin,
pomerans och nötter.
Passar till söta desserter och lagrade ostar.
Taylors´s Reserve Tawny NV
Touriga Nacional, Tinta Roriz (Tempranillo), Touriga Francesa, Tinto Cao, Tinta Barroca,
Vinet är gjort på en blend av Taylor´s tawnys 10, 20, 30 och 40 yo och bör drickas mellan 2017 – 2040. Härlig doft av fikon, sultanrussin, läder och cederträ. Mjuka toner av plommon, fikon, aprikos och muskot. En perfekt blandning av ungdom och mognad.
Passar till söta desserter och lagrade ostar.
Taylors´s 20 Years Old Tawny NV
Gjord på klassiska druvor från området. Riklig, sensuell och komplex doft med kryddor, sylt och nötiga toner med antydan av apelsinblomma och ek. Kryddig, nyanserad, mogen smak med liten, angenäm bränd ton, inslag av russin och valnöt.
Passar till söta desserter och lagrade ostar.
Taylors´s 10 Years Old Tawny NV
Gjord på klassiska druvor från området. Riklig, sensuell och komplex doft med kryddor, choklad och nötter med antydan av apelsinblomma och ek. Kryddig, nyanserad, mogen smak med angenäm knäckig ton, inslag av russin och honung.
Passar till söta desserter och lagrade ostar.
Quinta do Vesuvio, 1997
Mullineux Straw Wine, Mullineux Family Wines, 2017
Chenin Blanc- druvorna skördas vid normal mognad för bibehållen syra. Därefter torkas druvorna och läggs på gamla franska fat för långsam jäsning, vilket kan ta upp till ett år.
Passar till dessert.
Tokaji, Blue Label 5 puttonyos, Royal Tokaji Wine Co, 2016
Passar till smakrika desserter med t.ex. äpplen, plommon eller persikor. Crème Brulée, mörk choklad och givetvis gåslever.
Andalucien, Montilla-Moriles, Don PX, Vino Dulce Natural DO.
Toro Alabalà, 2015
Simmig, påtaglig söt smak med inslag av torkade fikon, aprikosmarmelad, russin, pomerans och ljus sirap.
Passar till chokladdesserter och varma fruktdesserter samt allmänt söta desserter.
Andalusien, Serrania de Ronda, Bodega Cèzar, 2015
Eleonor Naturalmente Dulce Moscatel
Komplext vin med en levande och mörkgul guldton. Stor förförisk doft med tydlig sötma, inslag av mogna päron, torkad frukt, russin och aprikos. Intensiv smak av apelsinmarmelad tillsammans med en tydlig ekfatston som ger en bra balans mellan sötma och strävhet. Vinet avrundas med en mandelton och lång eftersmak. Vinet lagras på franska ekfat i 12 månader på sin jästfällning enligt sur lie-metoden.
Vinet buteljeras utan filtrering. Druvorna till detta vin odlas på 680meter över havet.
Passar till äppeldesserter, gåslever, dessertostar (mögelost).
Sauternes, Château Fontaine Sauternes, 2017
Sauvignon tillför här sin klassiska och lite gräsiga doft men en Semillion ger mer komplexitet och honungstoner. Härliga dofter av mango, melon och gräs och en härlig fräsch sötma. Väldigt elegant!
Passar till desserter med syrliga inslag eller till dessertostar (mögelost).
Samt & Seide Blaufränkisch, 2016
Nyanserad, kryddig, bärig frukt med fatkaraktär, inslag av blåbär, vitpeppar, skogsbär, örter, sandelträ och vanilj. Vinet har legat 16 månader på stora, gamla ekliggare och sedan ytterligare 14 månader på flaska innan de lanserades i Sverige.
Passar till ljust kött såsom kalv, anka eller fisk
Oregon, J Christopher Williamette Valley, 2016
Mycket fruktigt och har en hel del varma toner. Lagrats cirka 18 månader på ekfat.
Passar till ljust kött såsom kalv eller anka.
Russian River, Kalifornien, Marimar La Masia, 2014/ 2016
Klart körsbärsröd färg, medelhög intensitet. Doften är rent rödfruktig och intensiv med fina toner av söta röda bär.
Passar utmärkt till eleganta kött- och fågelrätter samt även till stekta rätter av vit fisk.
Stellenbosch, De Trafford Shiraz, 2008
Passar till smakrika rätter av lamm, nöt eller viltkött.
Stellenbosch, De Trafford Shiraz, 2007
Passar till smakrika rätter av lamm, nöt eller viltkött.
Stellenbosch, De Trafford Elevation 393, 2005
Passar till smakrika rätter av lamm, nöt eller viltkött.
Stellenbosch, Rust en Vrede Estate, 2017
Stor, nyanserad doft med rostad fatkaraktär, inslag av mörka bär, smak med plommon, mörk choklad, ceder och tobak. Fylligt, nyanserat och ännu ungt friskt vin med generös frukt, inslag av rostade fat, svarta vinbär, plommon, mörk choklad och kaffe. Lång, generös eftersmak. Vinet har lagrats 18 månader på franska ekfat (85%) och amerikanska (15%) ekfat.
Passar till smakrika rätter av lamm, nöt eller viltkött.
Beira Interior, Quinta dos Currais Reserva 2015
Djupröd färg med svaga granattoner. Elegant och djup arom av mogna röda frukter, blandad med toner av vanilj, kryddig, chokad och torkad frukt gift med en uppfriskande balsamisk touch. I munnen är den komplex, rundad, med välbalanserade tanniner och bra struktur.